Contact en info

Contacteer ons

Smekenstraat 13
2390 Oostmalle
tel: 03/312 38 42
info@hetchocoladehuisje.be

Open Google Maps

Over ons

Unieke en ambachtelijke lekkernijen bij Het Chocoladehuisje

Sinds 1998 biedt Het Chocoladehuisje in de Smekenstraat 13 al de lekkerste chocolade en unieke zoetigheden aan. Toen Ingrid indertijd met de zaak begon, was dit de eerste in zijn soort in de gemeente. Je vindt bij Het Chocoladehuisje intussen veel meer dan chocolade: ook voor ambachtelijk gemaakt roomijs en andere zoete verwennerijen kan je hier terecht.

Kwaliteit drijft boven

Het Chocoladehuisje begon in 1998 eerder kleinschalig, als aanvulling op mijn gewone baan,” vertelt Ingrid. “Ik kwam in contact met een bijzonder kundige chocolatier. Met zijn producten is Het Chocoladehuisje van start gegaan.” Die kwalitatieve chocolade en pralines verkoopt Het Chocoladehuisje nu nog altijd. “De hoofdzaak is dat onze producten van goede kwaliteit zijn. De chocolade en pralines zijn ambachtelijk gemaakt, zonder gebruik van kleurstoffen en op basis van de beste Callebaut chocolade.”

Meer dan chocolade alleen

Deze lijn trekt Het Chocoladehuisje ook door in zijn andere producten. “Mettertijd breidden wij uit naar geschenkpakketten. Daarin kunnen andere zoetwaren zitten zoals peperkoek, confituren, koekjes, stroop enzovoorts. Net als aan onze chocolade, stellen wij ook aan onze pakketten de hoogste kwaliteitseisen.” Voor Ingrid, en Hanne is het heel belangrijk dat ze iets unieks kunnen aanbieden, iets wat je nergens anders kan vinden. “We verkopen bijvoorbeeld een confituur die we zelf ontdekten in een Bed&Breakfast tijdens een weekendje weg. Wij vonden die bijzonder lekker, vroegen informatie bij de uitbater en het bleek confituur te zijn die ginder in de streek op ambachtelijke wijze werd bereid. Wij namen contact op met de makers en nu is deze zeer smakelijke confituur exclusief bij ons te verkrijgen.”

Lekkers voor elk seizoen

Het assortiment van Het Chocoladehuisje ziet er niet het hele jaar door hetzelfde uit. “Onze producten zijn allemaal zo vers mogelijk. Ze liggen zeker geen maanden op voorhand in de winkel. We stemmen ons aanbod dan ook af op de tijd van het jaar, met natuurlijk heel veel chocolade figuurtjes rond Sinterklaas en Pasen. Wat de pakketten betreft zorgen we altijd voor mooie, stemmige verpakkingen zodat je cadeautje niet alleen lekker smaakt, maar er ook nog eens heel leuk uitziet.”

Een hart voor roomijs

Sinds 2003 kan je het eigen gemaakte ijs vinden in de winkel. In 2009 breidde Het Chocoladehuisje uit met een scheptoog, waar mensen in de zomer van een lekker, vers ijsje kunnen genieten. Dat kunnen ze opeten in de smaakvol ingerichte tuin, terwijl de kinderen zich amuseren op het achterliggende speelpleintje. En sinds 2016 is het ambachtelijk roomijs van Het Chocoladehuisje ook te vinden op Tomorrowland. Zeker een bezoekje waard !

Lokale en kwalitatieve grondstoffen

Net zoals voor de andere producten in Het Chocoladehuisje, kiezen we ook voor ons ijs voor authentieke grondstoffen. Zo schrappen we bijvoorbeeld vanillestokjes uit Madagascar voor ons vanille-ijs. Die verse vanille geeft een enorme smaak, want puur natuur smaakt altijd beter! Ons ijs is trouwens geen melkijs, maar roomijs. Roomijs heeft een rijkere, volle smaak.

Ook voor feestgelegenheden

In de winkel kan je het hele jaar door terecht voor dozen huisgemaakt schepijs. Op bestelling maken wij ijslammetjes, en ijstaarten voor elke gelegenheid. Speciaal voor eindejaar staat er nog wat extra’s op het programma. “Voor de feestdagen maken wij vijf verschillende ijsstronken. De ingrediënten zijn natuurlijk geheim, maar je kan er van op aan dat deze stronken uniek zijn: je vindt ze enkel bij Het Chocoladehuisje!”